Betaalmethodes

Bij ons kunt u kiezen voor verschillende online en offline betaalmethoden voor het afrekenen van onze producten.

Online bankieren

iDeal
Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat u direct koppelt aan uw internetbankierprogramma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft u zich niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maakt u gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Fortis, Friesland Bank, ING/Postbank, Rabobank, SNS Bank, SNS Regio Bank of de Triodos Bank dan kunt u direct met iDEAL betalen.

Bancontact Mister Cash
Belgische klanten kunnen gebruik maken van Bancontact Mister Cash online bankieren. De voordelen van Bancontact / Mister Cash online bankieren zijn tijdsbesparend, gebruiksvriendelijk en veilig. Betalingen worden realtime uitgevoerd.


Sofort

Duitse klanten kunnen gebruik maken van Sofort Banking online bankieren. De voordelen van Sofort Banking online bankieren zijn tijdsbesparend, gebruiksvriendelijk en veilig. Betalingen worden realtime uitgevoerd.

Maestro is de SEPA debetkaart van MasterCard. Maestro stelt consumenten in heel Europa in staat om eenvoudig en veilig online betalingen te doen met hun debitkaart. Met Maestro werkt MasterCard toe naar een Europese betaalmethode, waarmee de consument in eigen land en over de grens online aankopen kan doen. Net als voor iDEAL geldt dat Maestro betalingen gegarandeerde betalingen zijn die niet door de consument kunnen worden teruggedraaid.

 

Online betaalsystemen

PayPal is een veilige online betaalservice waarmee u online artikelen kunt betalen. U dient u eerst aan te melden bij PayPal en een PayPal account op te zetten Hiervoor gaat u naar de website van paypal. Uw PayPal account is gekoppeld aan uw creditcard of uw bankrekening. Voor een betaling hoeft u alleen maar het e-mail adres van de ontvanger te weten, het bedrag wordt vervolgens automatisch afgeschreven.

Voor direct paypal overschrijvingen, onze paypal account is: info@condommessage.com

 

CreditCards

Het online betalen met een creditcard is makkelijk en veilig. Selecteer eerst uw creditcard (we accepteren momenteel Visa, Mastercard en American Express). Vervolgens voert u uw creditcardnummer en de vervaldatum (expiry date) in. Wanneer deze gecontroleerd zijn en alles klopt, dan wordt het bedrag van uw creditcard afgeschreven.

 

Bankoverschrijving

Heeft u geen creditcard of bankrekening die geschikt is voor iDEAL of PayPal, dan kunt u ook via een bankoverschrijving betalen. Maak het totaalbedrag van uw factuur over op onze bankrekening onder vermelding van het ordernummer. Zodra uw betaling binnen is, nemen we uw order in behandeling.

 

NL – Voor onze klanten in Nederland:
Seinhuiswachter 1-3, 3034 KH Rotterdam, The Netherlands
T: +31 (0) 10 713 85 88 F: +31 (0) 104677123
E: info@condommessage.com
Bank ING: 7699241
IBAN: NL84INGB0007699241
BIC: INGBNL2A

 

BE – Voor onze klanten in Belgïe/ Pour nos clients en Belgique:
Postbus 77 2320 Hoogstraten
T: +31 (0) 10 713 85 88
E: info@condommessage.com
Bank PCR/CCP 000-0711758-69
IBAN: BE71000071175869
Swift: BPOTBEB1

 

DE – Für unsere Kunden in Deutschland:
Postfach 310229 40481 Düsseldorf
T: +31 (0) 10 713 85 88
E: info@condommessage.com
Postbank Köln: 533126501 Blz.37010050
IBAN: De74370100500533126501
Swift: PBNKDEFF

Als u geld gaat overmaken, laat het ons dan wel weten van te voren aub.

 

Verzenden

Al onze pakketten worden verzonden met PostNL. Dit heeft als voordeel dat u na het verzenden door ons, meestal de volgende werkdag uw bestelling in huis heeft.

Afhalen

U kunt uw bestelling ook bij ons afhalen, echter alleen op afspraak. Zodra uw bestelling gereed is, zullen wij contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

Rembours

Wanneer u liever niet vooraf betaalt is er de mogelijkheid om aan de deur te betalen met rembours. U betaalt de vervoerder aan de deur en hoeft zich daarvoor geen zorgen te maken.

Belangrijk: Het is niet mogelijk om aan de deur te pinnen. Zorg er dus altijd voor dat u voldoende contant geld heeft om het bedrag te kunnen voldoen.

Telefonisch bestellen

Wij moedigen u aan om uw bestelling online te plaatsen zodat wij u de snelste service kunnen bieden. Mocht u echter uw bestelling via de telefoon willen plaatsen dan is dit geen probleem, u kunt ons 5 dagen per week van 09:00 – 17:00 uur telefonisch bereiken op +31 (0) 10 713 85 88.

 

Bestelling wijzigen of annuleren

Voor het doorgeven van een orderwijziging of een annulering, kunt u het contactformulier gebruiken of telefonisch contact opnemen met onze klantenservice op +31 (0) 10 713 85 88. Vermeld uw factuurnummer, klantnummer en de gewenste aanpassing.

Indien er nog geannuleerd kan worden, krijgt u het volledige aankoopbedrag teruggestort. Heeft u betaald met iDEAL of vooruitbetaald, dan kunt u het betaalde bedrag binnen vijf werkdagen na de verwerkingsdatum van uw annulering op uw rekening verwachten. Als u heeft betaald met uw creditcard, houdt u dan rekening met een verwerkingstijd van drie weken.